Η ΦΥΣΙΚΗ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ 2

 

Επιστροφή στη βασική σελίδα
της ΦΥΣΙΚΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ!!
προγραμματισμός εκδηλώσεων
εκδηλώσεις
PHYSICS ON STAGE

 

Μήνυμα της Ελληνικής Συντονιστικής Επιτροπής του Προγράμματος

"ΦΥΣΙΚΗ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ 2"

Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος (ESA) έχει ήδη ανακοινώσει το Πρόγραμμα

Φυσική στο Προσκήνιο 2

το οποίο αποτελεί τη συνέχεια του επιτυχημένου προγράμματος Φυσική στο Προσκήνιο που έληξε το Νοέμβριο 2000. Το Ευρωπαϊκό Εργαστήριο Φυσικής Σωματιδίων (CERN) καθώς και το Ευρωπαϊκό Νότιο Αστεροσκοπείο (ESO) θα είναι και πάλι συνδιοργανωτές.

Το νέο Πρόγραμμα (όπως και το προηγούμενο) απευθύνεται στο σύνολο των καθηγητών Φυσικής με κύρια στοιχεία επέμβασης

Επιπλέον, προγραμματίζεται η δημιουργία μιας "βιβλιοθήκης" μεθόδων διδασκαλίας και υλικού που σκοπό έχουν να κεντρίσουν το ενδιαφέρον των νέων σε επιστημονικά θέματα και η δημιουργία του "Ιδρύματος η Φυσική στο Προσκήνιο" το οποίο θα αποτελεί έναν απ' ευθείας σύνδεσμο μεταξύ των καθηγητών φυσικής και των Ερευνητικών Διακυβερνητικών Ευρωπαϊκών Οργανισμών (EIRO).

Το επιστέγασμα του Προγράμματος θα είναι μια μεγάλη εκδήλωση που θα αποτελέσει το αποκορύφωμα αντίστοιχων εθνικών εκδηλώσεων. Η τελική εκδήλωση θα επικεντρωθεί σε συναντήσεις εργασίας και διεθνές "πανηγύρι" όπου κάθε χώρα θα επιδείξει τις καλύτερες δραστηριότητές της. Το παράδειγμα της αντίστοιχης εκδήλωσης στο CERN το Νοέμβριο 2000, έδειξε ότι αποτελεί έναν εξαιρετικό τρόπο επικοινωνίας μεταξύ των συμμετασχόντων προκαλώντας συζητήσεις, καινοτόμες ιδέες και ανταλλαγή πληροφοριών. Η τελική εκδήλωση του προγράμματος η Φυσική στο Προσκήνιο 2 προγραμματίζεται στις 2-6 Απριλίου 2002, στα κτίρια της ESTEC, στο Noordwijk της Ολλανδίας.

 

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ!!
προγραμματισμός εκδηλώσεων
εκδηλώσεις
PHYSICS ON STAGE