5οι Πανελλήνιοι Αγώνες

Κατασκευών και Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών

 

Συμμετέχοντες (με αλφαβητική σειρά)

 

 

1.   Ο Αρχοντούλης Αντώνιος, φυσικός, εκπαιδευτικός του Γενικού Λυκείου Μαραθοκάμπου Σάμου, προεπιλέχθηκε για εργασία του με θέμα: «Κυτταρική μεμβράνη, ένα «ρευστό μωσαϊκό»».

 

2.   Η μαθήτρια Κεντιστού Κατερίνα, του Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων Γείτονα, με υπεύθυνους καθηγητές τους: Αποστόλου Αλέξανδρο, φυσικό, Γεωργόπουλο Γεώργιο, φυσικό, Γιαλούμη Σταύρο, χημικό, Νοταρά Δημήτριο, βιολόγο και Τσαρτσαράκο Χρήστο, φυσικό, με εκπρόσωπο της ομάδας τον Γεωργόπουλο Γεώργιο, συμμετείχε με εργασία της με θέμα: «Ατμοκίνητη βάρκα».

 

3.  Ο μαθητής Πανίδης Σεραφείμ, του Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων Γείτονα, με υπεύθυνους καθηγητές τους: Αποστόλου Αλέξανδρο, φυσικό, Γεωργόπουλο Γεώργιο, φυσικό, Γιαλούμη Σταύρο, χημικό, Νοταρά Δημήτριο, βιολόγο και Τσαρτσαράκο Χρήστο, φυσικό, με εκπρόσωπο της ομάδας τον Γεωργόπουλο Γεώργιο, συμμετείχε με εργασία του με θέμα: «Ηλεκτρομαγνητικός περιστροφέας».

 

4.  Οι μαθητές: Ντάγκας Ιωάννης, Τσέτσος Παναγιώτης, Πάχος Ιωάννης και Παπαθανασόπουλος Αναστάσιος, του Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων Γείτονα, με υπεύθυνους καθηγητές τους: Αποστόλου Αλέξανδρο, φυσικό, Γεωργόπουλο Γεώργιο, φυσικό, Γιαλούμη Σταύρο, χημικό, Νοταρά Δημήτριο, βιολόγο και Τσαρτσαράκο Χρήστο, φυσικό, με εκπρόσωπο της ομάδας τον Γεωργόπουλο Γεώργιο, συμμετείχαν με εργασία τους με θέμα: «Όξινες πινακίδες».

 

5.  Οι μαθητές: Παπαδόπουλος Αλέξανδρος, Τσουκάρης Γεώργιος, Κοντόπουλος Χάρης και Τρίκας Γρηγόριος, του Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων Γείτονα, με υπεύθυνους καθηγητές τους: Αποστόλου Αλέξανδρο, φυσικό, Γεωργόπουλο Γεώργιο, φυσικό, Γιαλούμη Σταύρο, χημικό, Νοταρά Δημήτριο, βιολόγο και Τσαρτσαράκο Χρήστο, φυσικό, με εκπρόσωπο της ομάδας τον Γεωργόπουλο Γεώργιο, συμμετείχαν με εργασίες τους με θέματα: «Ηλεκτρική αντλία», «Ηλεκτρικός ανελκυστήρας» και «Ηλεκτρικός νερόμυλος».

 

6.   Ο Ιωάννης Γάτσιος, φυσικός, υπεύθυνος ΕΚΦΕ Ν. Σμύρνης, προεπιλέχθηκε για εργασία του με θέμα: «Θερμότητα με υλικά καθημερινής χρήσης».

 

7. Οι μαθητές: Γκριγκόρε Αλεξάνδρα, Εγκόρ Κλαούντια, Ελιμποζβίλι Μάκα, Ζαραβούτση Μαρία, Θωμαΐδη Ελένη, Καρύτσα Ιωάννα, Κομπούσι Εργκέστ, Κουρής Αλέξανδρος, Μιτσικουρίδης Νίκος, Ρεβίνγκινα Ιουλία, Σισάκιν Ταράς, Φάνη Βιντιόλα, Γκιονάϊ Βαλτέρ, Γκορμπανιόβα Ευγενία, Ζέκα Μάνφρεντ, Μπαϊντίνα Αναστασία, Μπουκατσέλα Αλέξανδρος, Πανταζή Έλλη, Παντουράρου Ντιάνα, Πλάκα Ένο, Σκούρτη Ορνέλα, Χοτσάι Λουσιάνα και Μιρόνοβ Ιγκόρ, του Γυμνασίου Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Αθηνών, με υπεύθυνες καθηγήτριες την Αλτουχόβα Γκαλίνα (ΠΕ4)και Βασιλάκου Μαργαρίτα (ΠΕ8), με εκπρόσωπο της ομάδας την Αλτουχόβα Γκαλίνα, συμμετείχαν με εργασία τους με θέμα: «ΕΝ+ΕΡΓΟ».

 

8.  Οι μαθήτριες: Αλεξάνδροβα Ελένη και Ανωγειάκη Ιγιγένεια, του Γυμνασίου Αγίου Μύρωνα, Ηρακλείου, Κρήτης, με υπεύθυνη καθηγήτρια την Αθηνά Γκινούδη, φυσικό, συμμετείχαν με εργασία τους με θέμα: «Επικοινωνώντας με το φως».

 

9. Οι μαθητές: Ελένη Μαρκάτου, Έλενα Μαυρίδου, Κωνσταντίνος Φλέσσας, Ιωάννης Βελούδης, Αθανάσιος Παπαδόπουλος, Παναγιώτης Μπέλλος, Διονύσης Βούρτσης, Σπήλιος Μητρόπουλος, Στάθης Ευσταθιάδης, Στάθης Τελεμές και Χάρης Χτενίδης, του 4ου Γενικού Λυκείου Χαϊδαρίου, με υπεύθυνο καθηγητή τον Θαλασσινό Στράτο, φυσικό, συμμετείχαν με εργασία τους με θέμα: «Φωτογραφικός Φασματογράφος τροποποιημένος για Αστρονομική χρήση».

 

10. Οι μαθητές: Ασημακόπουλος Παρασκευάς, Γαλανόπουλος Σάκης, Φωτόπουλος Παναγιώτης, Θεοδόσης Στάθης και Μαστροπαναγιωτόπουλος Χρήστος του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Πύργου, με υπεύθυνους καθηγητές την Καλδή Γεωργία, φυσικό και Κοτσανά Κωνσταντίνο, μηχανολόγο-ηλεκτρολόγο, με επρόσωπο της ομάδας την Καλδή Γεωργία, συμμετείχαν με εργασία τους με θέμα: «Ξαναζωντανεύοντας, 2000 χρόνια μετά, το «στατόν» αυτόματο θέατρο του Ήρωνος του Αλεξανδρέως, τον «κινηματογράφο» των Αρχαίων Ελλήνων».

 

11. Οι μαθητές: Γιαβροπούλου Αργυρώ και Μπατιστάτος Νικόλαος, του Ιδιωτικού Γυμνασίου Ν. Μαλιάρα, Άλιμος, Αττικής, με υπεύθυνο καθηγητή τον Κοντόκωστα Γεώργιο, φυσικό, συμμετείχαν με εργασία τους με θέμα: «Φαινόμενο ολικής ανάκλασης».

 

12.  Οι μαθητές: Παγώνη Μαρουσώ, Πατούλας Γεώργιος, Πέγκας Σταύρος, Σάλτη Άννα και Σκούρτη Χαρά, του 6ου Γυμνασίου Γαλατσίου, με υπεύθυνο καθηγητή τον Κουτρολίκο Χρήστο, προεπιλέχθηκαν για εργασία τους με θέμα: «Η αποκατάσταση του περιβάλλοντος».

 

13.  Οι μαθητές: Στεργιάνη Χαρίση, Μαρία Τέγου, Χριστίνα Νικολάου, Αικατερίνη Μαγκούτη και Αθανασία Κρανιά, του Γενικού Λυκείου Πύλης Τρικάλων, με υπεύθυνους καθηγητές τον Άγγελο Κόρκη, χημικό και τον Δημήτριο Μαγκούτη, γυμναστή, με εκπρόσωπο της ομάδας τον Άγγελο Κόρκη συμμετείχαν με εργασίες τους με θέματα: «Ηλιακό αυτοκίνητο» και «Βιοαντιδραστήρας».

 

14.  Ο μαθητής Γεωργιάδης Ελευθέριος, του 1ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου Κρήτης, με υπεύθυνη καθηγήτρια την Κλεάνθη Μαλανδράκη, φυσικό, συμμετείχε με εργασία του με θέμα: «Αυτόνομη αυτοκινούμενη μπάλα».

 

15.  Οι: Μαλαπάνης Αντώνιος, φυσικός, υπεύθυνος Ε.Κ.Φ.Ε. Ν. Μεσσηνίας, Καρούνιας Διονύσιος, φυσικός, εκπαιδευτικός του 6ου Γενικού Λυκείου Καλαμάτας, Χαντζόπουλος Χρήστος, Χημικός, εκπαιδευτικός του Πειραματικού Γυμνασίου Καλαμάτας, Τριαντόπουλος Γεώργιος, φυσικός, εκπαιδευτικός του 6ου Γενικού Λυκείου Καλαμάτας, και Τσιχριτζής Νικόλαος, δάσκαλος, συνεργάτης του Ε.Κ.Φ.Ε. Ν. Μεσσηνίας, με επρόσωπο της ομάδας τον Μαλαπάνη Αντώνιο, συμμετείχαν με εργασία τους με θέμα: «Αισθητοποίηση της αλληλεπίδρασης κινούμενου φορτίου με μαγνητικό πεδίο με τη χρήση μιας παλιάς οθόνης (CRT) ενός Η/Υ – Πειραματική επιβεβαίωση της αναλογίας ανάμεσα στο μέτρο της δύναμης Lorentz, στο κινούμενο ηλεκτρόνιο, και του μέτρου της έντασης του μαγνητικού πεδίου».

 

16.  Οι μαθητές: Σεμανιάκου Χρήστος, Σούλα Αρμάντο, Χατζή Γεωργία, Σαζανίδου Σαββίνα και Στεφάνου Στέφανος, του Γυμνασίου Ν. Επιβατών Θεσσαλονίκης, με υπεύθυνο καθηγητή τον Δημήτριο Μαυρομματάκη, φυσικό, συμμετείχαν με εργασία τους με θέμα: «Κατασκευή μοντέλου παραγωγής ενέργειας από τα κύματα».

 

17.  Οι: Μουρούζης Παναγιώτης, φυσικός, υπεύθυνος Ε.Κ.Φ.Ε. Ν. Κέρκυρας και Τσιριμιάγγος Αριστείδης, συνεργάτης του Ε.Κ.Φ.Ε. Ν. Κέρκυρας, με επρόσωπο της ομάδας τον Μουρούζη Παναγιώτη, συμμετείχαν με εργασίες τους με θέματα: «Τα απλά και τα πολύπλοκα» («Μέτρηση μηκών και εμβαδών με τη χρήση ενός ζυγού», «Μία αμείωτη αρμονική ταλάντωση λόγω τριβών», «Η χρήση της κάρτας ήχου ως ηλεκτρονικού χρονόμετρου υψηλής ακριβείας», «Μέτρηση της ταχύτητας ενός σώματος με τη βοήθεια χημικών αντιδράσεων»).

 

18. Οι μαθητές: Δουκάκης Φίλιππος και Βασιλάς Γεώργιος, του 4ου Γενικού Λυκείου Κέρκυρας, με υπεύθυνους καθηγητές τους: Μουρούζη Παναγιώτη, φυσικό, υπεύθυνο Ε.Κ.Φ.Ε. Ν. Κέρκυρας και Τσιριμιάγγο Αριστείδη, συνεργάτη του Ε.Κ.Φ.Ε. Ν. Κέρκυρας, με εκπρόσωπο της ομάδας τον Μουρούζη Παναγιώτη συμμετείχαν με εργασία τους με θέμα: και «Διάταξη αυτόματης μέτρησης επισκεπτών».

 

19.  Ο  Μυλωνάς Γεώργιος, χημικός, εκπαιδευτικός του 3ου Γυμνασίου Υμηττού, συμμετείχε με εργασία του με θέμα: «Χημικές αντιδράσεις και χημικοί δεσμοί».

 

20.  Ο Παναγιώτης Παζούλης, φυσικός, εκπαιδευτικός του Γενικού Λυκείου Καλαμπακίου Δράμας, συμμετείχε με εργασία του με θέμα: «Συλλογή Physics Applets».

 

21.  Ο Παπαδόπουλος Αβραάμ, φυσικός, εκπαιδευτικός του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Θεσσαλονίκης, συμμετείχε με εργασία του με θέμα: «Μελέτη των κινήσεων των σωμάτων με χρήση ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής».

 

22.  Οι: Παπαλεξή Φανή, βιολόγος, Πανόπουλος Αθανάσιος, ηλεκτρολόγος και Κούκιου Σπυριδούλα, ηλεκτρονικός, εκπαιδευτικοί του 1ου Τ.Ε.Ε. Πύργου, με εκπρόσωπο της ομάδας την Παπαλεξή Φανή συμμετείχαν με εργασία τους με θέμα: «Ηλεκτροδυναμική ανύψωση και μαγνητικό κύμα: συσκευές επίδειξης και εφαρμογές σε μαγνητικά τρένα».

 

23.  Οι μαθητές: Δερμεντζής Γεώργιος, Ευστρατιάδου Νικολέτα, Ευστρατιάδου Παναγιώτα, Ζεϊμπέκης Ηλίας, Καφετζής Παναγιώτης, Κοζκόζης Χαράλαμπος, Κυριακίδης Αλέξανδρος, Κωνσταντίνου Δημήτριος, Λάμπρου Μάριος, Μπαδάκης Αριστοτέλης, Μπουγαλή Χριστίνα και Οκάογλου Γεώργιος του Γυμνασίου Ευρωπού Κιλκίς, με υπεύθυνο καθηγητή τον Πιερράτο Θεόδωρο, φυσικό, συμμετείχαν με εργασίες τους με γενικό θέμα: «Κατασκευή ηλιακών διατάξεων και διδακτική αξιοποίησή τους στην εισαγωγή της έννοιας «ενέργεια»».

 

24.  Ο Φίλιππος Πλατάκης, φυσικός, εκπαιδευτικός του 4ου Γενικού Λυκείου Δράμας,  συμμετείχε με εργασία του με θέμα:: «Waves».

 

25.  Ο Πρεφτίτσης Γεώργιος, φυσικός, εκπαιδευτικός του 2ου Γενικού Λυκείου Καλαμαριάς, συμμετείχε με εργασία του με θέμα: «Εκπομπή και λήψη μυνήματος».

 

26.  Η Βάλια Ρομπογιαννάκη, βιολόγος, συνεργάτης του Ε.Κ.Φ.Ε. Ρεθύμνου, συμμετείχε με εργασία της με θέμα: «Ο θαυμαστός κόσμος του μικροσκοπίου».

 

27.  Οι: Τριαντόπουλος Γεώργιος, φυσικός, εκπαιδευτικός του 6ου Γενικού Λυκείου Καλαμάτας, Μαλαπάνης Αντώνιος, φυσικός, υπεύθυνος Ε.Κ.Φ.Ε. Ν. Μεσσηνίας, Καρούνιας Διονύσιος, φυσικός, εκπαιδευτικός του 6ου Γενικού Λυκείου Καλαμάτας, Χαντζόπουλος Χρήστος, Χημικός, εκπαιδευτικός του Πειραματικού Γυμνασίου Καλαμάτας και Τσιχριτζής Νικόλαος, δάσκαλος, συνεργάτης του Ε.Κ.Φ.Ε. Ν. Μεσσηνίας, με επρόσωπο της ομάδας τον Τριαντόπουλο Γεώργιο, συμμετείχαν με εργασίες τους με θέματα: «Κατασκευή διαφόρων πηνίων και μελέτη του μαγνητικού πεδίου που δημιουργείται όταν διαρρέονται από ρεύμα» και «Πειραματική επιβεβαίωση του νόμου Laplace, που αναφέρεται στην αλληλεπίδραση ρευματοφόρου αγωγού με μαγνητικό πεδίο, με μια απλή διάταξη (ένα μεγάφωνο)».

 

28.  Οι: Χαντζόπουλος Χρήστος, χημικός, εκπαιδευτικός του Πειραματικού Γυμνασίου Καλαμάτας, Καρούνιας Διονύσιος, φυσικός, και Μπουφέας Αλέξανδρος, χημικός, εκπαιδευτικοί του 6ου Γενικού Λυκείου Καλαμάτας, με επρόσωπο της ομάδας τον Χαντζόπουλο Χρήστο, συμμετείχαν με εργασία τους με θέμα: «Αρχειοθέτηση των χημικών στοιχείων».

 

29.  Ο Παναγιώτης Λεβέντος, μαθητής της Β΄ τάξης, του Πειραματικού Γυμνασίου της Ευαγγελικής Σχολής Ν. Σμύρνης, παρουσίασε την εργασία του με θέμα: «Ηλιακό πηγάδι».