3η Έκθεση Φυσικών Επιστημών και Τεχνολογίας
13 Μαΐου 2005, 10:00 - 16:00
ΕΚΦΕ Αιγάλεω

 

Δελτίο Τύπου

Έχετε αναρωτηθεί πώς λειτουργεί ένα διυλιστήριο πετρελαίου; Ή προτιμάτε ένα ταξίδι στους «Αμπελώνες του Παραδείσου»; Θα θέλατε να δείτε ένα τσουνάμι σε λεκάνη, την έκρηξη ενός ηφαιστείου ή τη ζωή μιας αμοιβάδας; Θα προτιμούσατε μια βόλτα με την ηλιοκίνητη βάρκα μας ή ένα καθρέφτη από μέλι;

Τριακόσιοι επίδοξοι Αϊνστάιν, μαθητές και μαθήτριες, από τριάντα σχολεία της Γ΄ Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αθήνας (των Δήμων: Αιγάλεω, Αγίας Βαρβάρας, Χαϊδαρίου, Περιστερίου, Αγίων Αναργύρων, Καματερού, Ιλίου και Πετρούπολης), θα σας περιμένουν πίσω από τους πάγκους τους για να σας ταξιδέψουν με τα πειράματα και τις κατασκευές τους στο μαγικό κόσμο της Φυσικής, της Χημείας, της Βιολογίας και της Τεχνολογίας. Ακούστε τους, χωρίς να ξεχνάτε πως τα Βραβεία Nobel του 2050, είναι σήμερα μαθητές των σχολείων μας.

Ελάτε την Παρασκευή 13 Μαΐου 2005, 10.00-16.00, στο Αμφιθέατρο του 6 ου Ενιαίου Λυκείου Αιγάλεω (πρώην Ενιαίο Πολυκλαδικό Λύκειο), ΕΚΦΕ Αιγάλεω, Μίνωος και Προόδου 1, Αιγάλεω (παραπλεύρως ΤΕΙ Πειραιά), στην 3 η Έκθεση Φυσικών Επιστημών και Τεχνολογίας . Οι Φυσικές Επιστήμες και η Τεχνολογία όπως θα θέλαμε όλοι να τις έχουμε διδαχθεί στο σχολείο.

Την εκδήλωση οργανώνουν το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών Αιγάλεω, το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών Αγίων Αναργύρων και η Ελληνική Συντονιστική Επιτροπή του Ευρωπαϊκού προγράμματος «Οι Φυσικές Επιστήμες στο Προσκήνιο 1» ( Science on Stage 1), με τη συνεργασία της Γ΄ Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αθήνας και των Σχολικών Συμβούλων κλάδου ΠΕ4 Γ΄ Αθήνας.


Φωτογραφίες από την εκδήλωση


Τι έγραψε ο Τύπος:

Ελευθεροτυπία, 14 Μαΐου 2005